Nya skräckfilmen gör skräckinjagande bioöppning

“The Conjuring”-spinoffen har spelat in rekordsumman 131 miljoner dollar.
Kritikerna föll aldrig pladask för Corin Hardys “The Nun” (28 procent fräschhet på amerikanska Rotten Tomatoes), men intäktsmässigt ser det betydligare ljusare ut. Enligt Box Office Mojo ligger världsestimaten på hela 131 miljoner dollar.
De inledande rapporterna visar att “The Nun” har den klart bästa bioöppningen i “The Conjuring”-franchisen och slår till och med årets stora skräcksuccé “A Quiet Place”, som i april drog in 70 miljoner första helgen.
Eftersom “The Nun” har en relativt låg budget, 22 miljoner är succén redan ett faktum. Frågan är om filmen lyckas peta ner “The Conjuring 2”, som toppar franchisen med 320 miljoner dollar på intäktskontot.
“The Nun” rullar nu på de svenska biograferna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *