Här är 9 skräckfilmer du inte får missa 2020

2019 har tagit sitt slut, likaså de filmer som haft premiär

Men för skräckfilmsfantaster kommer det många fler skräckfilmer 2020 – och vilket år vi kommer att få.

Här listar Filmtittarna 10 skräckfilmer som vi tycker att ni inte får missa innan året tagit slut.

9. Saw

Saw kommer tillbaka igen med ännu en skräckinjagad version – denna gången står skådespelaren Chris Rock bakom rebooten.

Darren Lynn Bousman (SAW 2) kommer tillbaks och levererar regin medan Chris Rock själv står för story. Filmen kommer tydligen att heta The Organ Donor, och går i och med det ifrån den traditionella titeln SAW.

Castingen har också adderat Chris Rock (Benknäckargänget, Dödligt vapen) som skådespelare, men man har också Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Hatful Eight), Max Minghella (The Internship, The Handmaid’s Tale) och Marisol Nichols (Riverdale, Felon)

8. Candyman

Candyman kom först ut 1992 och ska nu istället tolkas av ingen mindre än Nia DaCosta. Jordan Peele (Get Out och Us) kommer in för att producera rebooten.

Det blir en “spirituell uppföljare” till skräckfilmen ‘Candyman’ från 1992 som återvänder till det nu-centrifiserade Chicago-kvarteret där legenden började.

7. Friday the 13th

LeBron James (känd basketbollspelare) kommer av alla människor enligt uppgift producera en omstart av Fredag den 13:e slasher-filmfranchisen som kommer att släppas 2020.

Nästa år kommer att vara 40-årsjubileum för den ursprungliga filmen, som är en del av anledningen till omstarten i första hand.

Vi kommer ihåg att vi redan hade en fredag ​​den 13:e omstart för ungefär tio år sedan, producerad genom Michael Bays företag, men det var omedelbart glömt och gynnade överdrivet blod och gore över välgjord spänning. Den här nya kommer att markera den 13:e delen i franchisen, så det kommer att bli en ganska stor händelse.

6. Morbius

Sony bygger på deras filmiska universum av Spider-Man-karaktärer som började förra året med Tom Hardy-huvudrollen Venom och gör en film om Morbius the Living Vampire.

Jared Leto har gjutits för att spela titelrollen, men skådespelaren lovar att ta samma “intensitet” till Morbius som han förde till Joker.

Daniel Espinosa, regissören av Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal 2017 främmande sci-fi film Life, är bakom kamerorna på den här, med bilder som äger rum i Manchester, England, förklädda som New York via filmmagi.

Det här kommer att vara mer en serietidningsfilm än en skräckfilm, men kom igen, det handlar om en vampyr. Det kommer att bli åtminstone skrämmande, precis som Blade-filmerna.

5. The Invisible Man

The Invisible Man är skriven och regisserad av Leigh Whannell, mest känd för sitt arbete på Saw och Insidious-franchisen och kommer att släppas den i februari.

Hennes ex dödade förmodligen sig själv, men hon börjar misstänka att han förfalskade sin död och gjort sig osynlig och använder sin nyfundna kraft för att förfölja henne.

Filmen är tekniskt anpassad från H.G. Wells-romanen med samma namn, men den här handlingen är helt annorlunda. Denna berättelse om historien är avsedd att ta itu med sådana aktuella teman som giftiga relationer och paranoia.

4. Purge

Efter prequel The First Purge visade hur den löjliga “Purge Night” -lagstiftningen passerade och en TV-serie gav oss en glimt på de andra 364 dagarna i denna värld, kommer huvudlinjen Purge-franchisen att fortsätta (och avsluta) detta året med en femte film, helt enkelt med titeln Purge.

Enligt Thomas Kelly, TV-seriens showrunner, kan det vara en heistfilm på Purge Night.

Everardo Gout regisserar filmen, som kommer att komma till teatern den 10 juli. James DeMonaco, skapare av The Purge-franchisen, har sagt att avsikten med den här är att avsluta serien.

3. The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Den tredje filmen i The Conjuring franchise – ja, den tredje filmen i kärnserien med hemsökta berättelser; det bredare filmiska universum är sju filmer djupt och går starkt – kommer att släppas den i september 2020, med undertexten The Devil Made Me Do It.

James Wan, regissören för de föregående två filmerna, är för upptagen med att leva Atlantis i DCEU för att återvända till rodret i denna trequel, så han överlämnar istället tyglarna till Michael Chaves, som tidigare regisserade The Curse of La Llorona.

Wan kommer fortfarande att producera och har sagt att The Conjuring 3 kommer att ställas in på 80-talet med fokus på varulvar.

2. Halloween Kills

Efter överraskningssuccesen av 2018’s Halloween-omstart, regisserad av David Gordon Green med franchisegudfaren John Carpents välsignelse, satte studion inte en, utan två uppföljare i utveckling.

Halloween Kills, som kommer att gå upp på bioduken i oktober 2020, kommer att fortsätta berättelsen om Michael Myers och Laurie Strode, innan en tredje film, Halloween Ends, avslutar trilogin i oktober 2021.

Green är tillbaka i regissörens ordförande, medan Jamie Lee Curtis och Judy Greer båda är undertecknade för att återvända.

På ett sätt kommer Halloween Kills att vara som Avengers: Infinity War, medan Halloween Ends blir Avengers: Endgame.

1. A Quiet Place Part II

John Krasinski tog världen av skräckfilm med storm förra året med sin oklanderliga, nästan tysta film A Quiet Place.

Tack vare totalt 340 miljoner dollar i globala kontor, bad studion snabbt Krasinski att börja arbeta med en uppföljning.

Krasinski har skrivit och kommer att regissera uppföljaren. Han sa att det “inte skulle vara en [direkt] uppföljare till den första filmen”, utan snarare skulle kretsa kring en annan grupp karaktärer som överlevde samma främmande invasion.

Emily Blunt, Noah Jupe och Millicent Simmonds bekräftas alla för att överraska rollerna, medan Cillian Murphy är i samtal för att spela en överlevande som de stöter på.

Vilka filmer ser du mest fram emot? Kommentera gärna här under!

Dela gärna artikeln med dina vänner

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *