Knives Out: Vad i helvete var det där?

En grotesk familj med en sak på huvudet

Om vi ska vara ärliga nu, så kan jag faktiskt, med handen på hjärtat, erkänna att Knives Out verkligen är en otrolig resa från början till slut.

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc.

Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

Filmen är förvånansvärt rolig och måste ses om du gillar mystery

Filmen är smart och använder en väldigt annorlunda stil för att vara en Who Dunnit-film – och filmen tar en vändning som du aldrig kommer att se komma.

Filmens styrka är Daniel Craig, men också på sättet som komiken används. När filmen väl går in i en annan fas, börjar man fundera på vart den egentligen är påväg – men det är bara bra.

Men finns det några svagheter?

Jo, nu kommer vi till vad som gör att filmen kanske tappar – filmens bov. Boven kanske är för enkel att lista ut om man är van att se Who Dunnit-filmer… vilket ger själva filmen svag.

Här nedan kan ni se exakt vad vi anser om filmens alla delar, så ni själva kan uppfatta om ni vill se den – något som vi på filmtittarna verkligen tycker att en recension bör visa.

Har du sett filmen? Kommentera gärna vad du tyckte.

[ajax_load_more container_type=”div” post_type=”post” button_label=”Vänta, vi fixar mer att läsa”]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *