Här är anledningen till varför du måste se One Hour Photo

One Hour Photo

Robin Williams ger vad som mycket väl kan ha varit prestationen i sin karriär i “One Hour Photo”.

Filmen är en läskig psykologisk thriller skriven och regisserad med en häftig precision av Mark Romanek.

Med tanke på dess förutsättning kunde filmen lätt ha degenererat till en svår, exploaterande berättelse om besatthet och galenskap. I stället väljer Romanek att ta ett mer subtilt tillvägagångssätt och utforma en film som lägger ner det potentiella våldet i dess material och samtidigt erkänner mänskligheten i sin centrala figur.

En ensam man

Sy Parrish är en medelålders man som arbetar som tekniker på One Hour Photo i en SavMart-butik.

Sy är en ensam man som aldrig haft några vänner. Han vet mycket om sina kunder genom de fotografier som framkallats genom deras service.

Men han vet dock aningen lite fr mycket om familjen Yorkin – särskilt Nina Yorkin och hennes tonåriga son Jake Yorkin. Nina och Jake är de som hämtar de framkallna bilderna.

Han är väldigt besatt av just familjen Yorkin. Sy’s besatthet inkluderar fantasier om att vara deras favorit “Uncle Sy” och gör också en extra uppsättning av utskrifter för sig själv med deras bilder på.

Allt förändras då han upptäcker en speciell framkallning av bilder – som sätter igång en berg- och dalbana som troligen inte kan stoppas…

Överraskande bra psykologisk thriller

‘One Hour Photo’ kan verka som en genomsnittlig thriller, men du kommer att bli en överraskning över vilken vinkel som filmen väljer.

Det är en smart film som fungerar både som en psykologisk thriller och en spännande karaktärstudie. Berättelsen är mycket sammanhängande och porträtten av karaktärerna är mycket subtil, men det är det som gör filmen så bra.

Hållbar än idag

För att vara en äldre film är effekterna hållbara än idag. William gör en otrolig roll och det hade varit kul att fått se honom göra fler liknande roller.

Robin Williams var tänkt för att spela en av de mest ikoniska rollerna genom filmhistora – Jokern i Christopher Nolans ‘The Dark Knight’. DET hade varit något otroligt att fått se.

En av de bra psykologiska thrillers där ute

Det finns inte många brister i filmen och en totalt sett är detta en smart subtil thriller som förtjänar att ses.

Du ska dock inte förvänta dig inte massor av mord, blodutgjutning eller dumma vändningar som att koka en levande kanin. Den här filmen är djupare än så.

Scrolla ner för att se vilket betyg vi satt och exakt vad vi anser om filmens alla delar, så ni själva kan uppfatta om ni vill se den – något som vi på Filmtittarna verkligen tycker att en recension bör visa.

Har du sett filmen? Kommentera gärna vad du tyckte.

[ajax_load_more container_type=”div” post_type=”post” button_label=”Vänta, vi fixar mer att läsa”]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *