Viruset sprids – och det går inte att stoppa

Viruset som sprider sig

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) återvänder till Minnesota från en affärsresa i Hong Kong, två dagar senare är hon död.

Läkarna berättar för hennes chockade make (Matt Damon) att de inte har någon aning om vad som dödade henne. Snart börjar många andra visa samma symtom, och en global pandemi exploderar.

Tiden är knapp och läkare måste snabbt hitta orsaken och botemedlet mot viruset innan det är för sent. Contagion har en stor ensemble av fantastiska skådespelare, men är tyvärr utan ett starkt manus som kan framhäva den talang som finns.

Otroligt relevant idag

Om karaktärer och manus varit mer genomtänkt så hade Contagion nog varit den mest sevärda filmen i år, även om den kom ut 2011, i och med spridningen av Coronaviruset.

Hur intressant ämnet om ett okänt virus som sprids som en löpeld genom världen än må vara så kan man inte bortse från filmen brister.

Karaktärerna i filmen är svåra att relatera till och dialogen gör det inte lätt för skådespelarna att kännas trovärdiga.

Ska du se filmen?

Det finns dock aspekter som jag kan tycka framhäver små guldkorn, så som det sterila och naturliga miljöerna som får filmen att stå ut från mängden.

Det relativt simpla sätt man valt att filma och ljussätta filmen på tillför en realism som kan vara till fördel.

Contagion kan vara sevärd enbart på grund av ämnet, men om man väntar sig en storslagen film med mycket spänning och drama så rekommenderar jag att leta vidare i filmsamlingen.

Här nedan kan ni se exakt vad vi anser om filmens alla delar, så ni själva kan uppfatta om ni vill se den – något som vi på filmtittarna verkligen tycker att en recension bör visa.

Har du sett filmen? Kommentera gärna vad du tyckte.

[ajax_load_more container_type=”div” post_type=”post” button_label=”Vänta, vi fixar mer att läsa”]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *